24 oktober 2018

Lezing Nature Talks Festival op 11 november: van zeedieren kunst maken


Op zondag 11 november verzorg ik een lezing op het Nature Talks Festival in Ede over mijn ‘in vitro-fotografie’. Ik ben al decennialang gefascineerd door allerlei zeeorganismen. Ik fotografeer de vaak vreemde en prachtige dieren als duiker en als ‘stenenkeerder’ bij laag water. De laatste jaren leg ik mij daarnaast toe op wat ik ‘in vitro fotografie’ noem. Daarbij haal ik zeedieren los van hun omgeving om ze min of meer op het droge als levend kunstwerk in alle detail vast te leggen.
In mijn presentatie komt uiteraard mijn fotowerk zelf aan de orde. Daarnaast vertel ik over het verzamelen, het in leven houden (de meeste dieren zet ik weer terug in zee) en de fotopraktijk. Meer informatie over mijn lezing vind je hier. En hier kun je meer over mijn kunst lezen.

In Vitro 20 - Gewone hooiwagenkrab (Macropodia rostrata - Long legged spider crab)

Nature Talks Festival

Tijdens het Nature Talks Photo Festival op 10 en 11 november kun je een hele dag of weekend genieten van indrukwekende natuurfotografie en natuurfilms. Zo zijn er lezingen van top natuurfotografen, is er een vlinderzaal, een fotografie beursvloer van 2000m2 en worden er verschillende seminars gegeven. Kortom, er is voor elk wat wils! Meer informatie over het festival vind je hier.

In Vitro 21 - Blauwtipje (Janolus cristatus - Crystal sea slug)