28 maart 2017

In Vitro - In Natura bij Kunstroute Maassluis - 8 en 9 april 2017

In Natura 10 - geep (Belone belone) - foto op HD metal - 60x60 cm

Tijdens de Kunstroute Maassluis exposeer ik nieuw werk met als thema In Vitro - In Natura

De Kunstroute vindt plaats in het weekend van 8 en 9 april van 11.00 tot 17.00 uur. Ik exposeer in het Luxor Theater, Van der Horststraat 29, Maassluis. Klik hier voor toegang naar de website van de Kunstroute voor meer informatie. 

In Vitro 4 - roodgevlekte kroonslak (Doto coronata) - foto op HD metal - 60x40 cm

In Vitro - In Natura
Ik kom al zoekend aan de zeekant en als duiker in zee allerlei organismen tegen. Het zijn vaak vreemde en prachtige dieren van meters groot tot nog geen millimeter klein. Ik ben in wetenschappelijke zin ge├»ntereseerd in die dieren (zie weblog micksmarinebiology) en ik maak er als fotograaf kunstwerken van. Vaak doe ik dat door ‘in vitro’ fotografie, door die dieren letterlijk of digitaal los te halen van hun natuurlijke omgeving (in natura).
Het opent een nieuwe wereld: ik fotografeer de dieren in zoveel detail dat er allerlei vormen en kleuren zichtbaar worden, die je vaak met het blote oog niet kunt zien. Het blijft mij steeds weer verwonderen waarom zeedieren zo verschillend en prachtig van vorm en kleur zijn. Die pracht en verwondering wil ik met mijn werk overdragen.


In Natura 1 - weduweroos (Sagartiogeton undatus) - foto op HD metal - 30x30cm

Al het nieuwe werk is geprint op HD metal: een plaat aluminium met een coating. Hoewel ik normaal gesproken niet snel voor glossy foto's kies, komen de In Vitro - In Natura zeedieren er prachtig op uit. Doordat de foto is ingebrand, is het zeer krasvrij en watervast en kun je het zelfs buiten hangen. Aan de achterzijde is een frame bevestigd, waardoor je het werk makkelijk (en net iets los van de muur) kunt bevestigen.

Bij alle deelnemers kun je de flyer (met plattegrond) oppikken.

De natuur is vaak het onderwerp van mijn werk. Zo fotografeer ik op het strand een Andere Wereld van figuren, symbolen en patronen, waar iedere beschouwer zijn eigen fantasie op los kan laten. Door middel van fotografie wil ik ook vergankelijke beelden vastleggen. Dat wat er nu is, kan morgen verdwenen zijn. Niet alleen de natuur: ik fotografeer daarom ook Schaduw en Licht in de bewegingen van kunstenaar John Giskes. Zowel van Andere Wereld als van Schaduw en Licht zal ik ook veel werk exposeren.

In de breedte - ingelijste foto 100x70 cm

Ook kun je dit jaar weer een kunstwerk winnen door een kaart in te vullen en zo mee te doen aan de verloting. De verlotingskaarten liggen voor je klaar bij alle deelnemers. 
Je kunt In de breedte zien bij kapsalon Nr 15, Markt 15 (nummer 30 op de kaart) en In Vitro 4 (Doto coronata) in de etalage van Foto Teunissen, Goudsteen 2 (nummer 34 op de verlotingskaart)

In Natura 9 - zeekat (Sepia officinalis) - foto op HD metal - 40x40cm

Ten slotte kun je ook een kunstwerk van mij bekijken bij de expositie Metamorfose in Museum Maassluis, Zuiddijk 16, waaraan ik met een groot aantal Maassluise kunstenaars deelneem. 


In Vitro 3 - witgezoomde knuppelslak (Eubranchus linensis) - foto op HD metal - 30x30cm

Voor ieder wat wils: het is bijzonder om zoveel verschillend werk op een dag bij elkaar te zien (voor ik mee ging doen aan de kunstroute, liep ik hem altijd zelf). Daarbij is het leuk om in het oude centrum van Maassluis rond te wandelen. En de laatste jaren is het altijd lekker weer geweest.

Van harte welkom!

NB. In het centrum is parkeren gratis maar let op dat je een parkeerschijf toont.

1 opmerking:

Dick Tulp zei

Waanzinnig mooie foto's, Mick.
Groet,
Dick