2 april 2019

Nieuwe In Vitro's bij Kunstroute Maassluis op 13 & 14 april

In Vitro 21 - Blauwtipje (Janolus cristatus - Crystal sea slug)

Op 13 en 14 april kun je mijn 'In Vitro - In Natura' fotografie bekijken tijdens de Kunstroute Maassluis. Ik heb weer een aantal nieuwe werken aan mijn serie toegevoegd: zeenaaktslakken, krabbetjes en voor het eerst een visje. Kleine dieren van een paar millimeter tot vijf centimeter. Ik exposeer met collega-kunstenaars Gonny van den Nouwelant en Hanneke Wessels in het atelier van Hanneke.

In Vitro 20 - Gewone hooiwagenkrab (Macropodia rostrata - Long legged spider crab)

Misschien herken je een aantal van de hier afgebeelde dieren die ik tijdens de Kunstroute als nieuw werk laat zien. Ik heb ze eerder op mijn website en blogs gebruikt. Ze zijn nu te bewonderen geprint op ChromaLuxe, zoals ook mijn eerdere In Vitro - In Natura-werk, in een formaat van 60x40 cm. Het is een procedé waarbij de foto wordt gebrand op een aluminium plaat. Door dat procedé zijn de foto's ongekend helder; het komt heel dicht bij de weergave van een foto op een heel goed beeldscherm. Veel bezoekers aan mijn exposities kijken of er achter de plaat misschien verlichting zit! Daarbij zijn ze zeer kleurvast en veel minder kwetsbaar dan een glossy foto. Je kunt ze gewoon met een doekje met wat zeep schoonmaken.


Dit is de prachtige poster van de Kunstroute die is ontworpen door Judith en Frans Vonk. Qua sfeer en achtergrond kan het niet beter bij mijn werk passen!


Naast mijn werk is er natuurlijk nog veel meer kunst te bewonderen. Kijk maar eens op de pagina van de 52 deelnemers aan de Kunstroute. Van harte welkom!

Datum & tijdstip: 13 en 14 april van 11:00 tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.
Adres: De Drukkerij / Atelier Hanneke Wessels, Dr. Kuyperkade 27C, Maassluis (zie hier voor locatie).
Parkeren: In het centrum is parkeren gratis maar let op dat je een parkeerschijf toont.

In Vitro 19 - Snotolf (Cyclopterus lumpus - Lumpsucker)

Voor het eerst toon ik een vis als In Vitro-werk. Dit jonge Snotolfje van nog geen vijf centimeter redde ik van een zekere dood. Ik heb het dier na het thuis te hebben gefotografeerd, weer in de Noordzee teruggezet, zoals ik met nagenoeg alle In Vitro-dieren doe.