20 november 2019

Foto's en tabellen voor het Zeeboek

Deze week is het Zeeboek uitgekomen, een uitgave van de Jeugdbondsuitgeverij. Het is een zogenaamde veldgids waarmee je een groot aantal groepen zeedieren en zeewieren op naam kunt brengen. Bij elke druk wordt het boek weer (grondig) bijgewerkt en verbeterd. Dit is inmiddels de 5e druk.

Ik heb voor het boek de determinatietabel van de krabben en kreeften herzien en de nieuwe determinatietabel van spookkreeftjes is van mijn hand. En de vijf foto's die de voorzijde van het boek sieren zijn door mij gemaakt.

Van de KNNV Uitgeverij:
Een praktische veldgids voor iedereen die het zeeleven wil ontdekken, van wieren en sponzen tot geleedpotigen, vissen en zeezoogdieren. Deze gids biedt informatie over ecologie en voorkomen en heldere determinatiesleutels. Aan bod komen zowel de algemene als bijzondere soorten. Het boek is rijk geïllustreerd, met gedetailleerde tekeningen en kleurenfoto’s. In deze nieuwe druk zijn meer foto's en twee nieuwe groepen toegevoegd: spookkreeftjes en zeepissebedden.

Het 'Zeeboek' is al ruim 30 jaar bekend en geliefd. Alle groepen komen aan bod in aparte hoofdstukken die zijn samengesteld door vele Nederlandse experts. Het 'Zeeboek' brengt de grote rijkdom van het Nederlandse zeeleven bij elkaar in één gids. Zo wordt elk bezoek aan onze kust een avontuur.