29 september 2017

Etalage-expositie Veerstraat Maassluis - nieuw werk In Vitro - In Natura

In Vitro 13 - egelslak (Acanthodoris pilosa) - foto op HD metal - 60x40 cm

Van 29 september tot 30 oktober exposeer ik in de etalage van een leegstaande winkel - adres Veerstraat 29 - in Maassluis. Ik toon nieuw en oud werk van In Vitro - In Natura. In dit bericht zie je twee nieuwe werken.

In Vitro 13 is de egelslak (Acanthodoris pilosa), een zeenaaktslak die redelijk algemeen voorkomt in Nederland. Het dier was 2 cm groot en heb ik verzameld bij de Westbout in de Oosterschelde bij het zg. stenen keren. Na het thuis fotograferen heb ik het diertje weer teruggezet in zee. 
Door het in een gecontroleerde omgeving fotograferen van deze dieren, tonen ze zich vaak op een wijze die je als duiker niet snel zult zien. Zo hing de egelslak aan het wateroppervlak, liet zich vallen en draaide zich toen om, zodat je ook een deel van zijn 'voet' kunt zien.

Over het project: Maassluise Kunstenaars brengen lege etalages tot kunstzinnig leven

Op initiatief van de gemeente en in overleg met de middenstand zullen Maassluise Kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad voorzien van een kunstzinnige uitstraling.
In overleg met de eigenaar van de leegstaande winkel zal een kunstenaar zijn/haar werk in de etalage plaatsen. Dit heeft een tweeledig doel: enerzijds om het pand een mooie uitstraling te geven en anderzijds om het werk van de kunstenaar onder aandacht te brengen. De raamexposities variƫren per maand en door de bijgevoegde informatie over de kunstenaar weet de toeschouwer of het werk al dan niet te koop is.

Collega kunstenaar Hanneke Wessels beet het spits af met dit project; ik volg haar nu op.

Met dank aan de eigenaar voor het beschikbaar stellen van de ruimte!

In het bericht van 28 maart 2017 kun je meer lezen over mijn 'in vitro' fotografie, materiaalgebruik en achtergronden.


In Vitro 7 - gestippelde mosdierslak (Thecacera pennigera) - foto op HD metal - 30x30 cm

In Vitro 7 is de gestippelde mosdierslak (Thecacera pennigera). Dit kleurrijke zeenaaktslakje van 16 mm vond ik al duikend bij de Zeelandbrug. Vroeger was het dier erg zeldzaam, maar de laatste jaren worden ze vaak door duikers gevonden.

Geen opmerkingen: