30 april 2020

Wandeling door het Groene Hart


Met het boekje 'De groenste wandelingen in de Randstad' van Loek Heskes in de hand ben ik met mijn vrouw een wandeling gaan maken bij Driebruggen. Hier een kleine fotografische impressie van dit prachtige polder- en plassengebied. Uitzicht vanuit een kijktoren (boven). Het koolzaad gaf veel kleur aan het landschap. Vanuit diezelfde kijktoren heb je prachtig zicht op een leuk kunstwerk met aalscholvers (onder).

We zagen aardig wat grutto's. Een voor Nederland iconische soort die het slecht doet. Er zijn overigens veel vogels te zien. We telden uiteindelijk 21 soorten, zonder daar specifiek op te hebben gelet.Nog zo'n icoon van het oerhollandse landschap: de knotwilg. Onder een bijzonder exemplaar met bomen die in de boom zijn gegroeid. Of zijn het opschot takken die in de stam zijn vergroeid?Fraaie korstmossen geven de stam een mooi patroon.
Hoewel allemaal cultuurlandschap - Nederland kent geen oerbos meer - oogt het natuurlijk.

Geluid is niet in beeld vast te leggen, maar als dat had gekund, had ik zeker het gezoem van alle insecten vastgelegd. Het was lang geleden dat we zoveel insecten hoorden zoemen!


Karpers lieten zich bewonderen.De fuut (boven) en spreeuw (onder): doodgewoon prachtig.

2 opmerkingen:

Han Stoutjesdijk zei

Schitterende foto's Mick.

Joep zei

Mooi! We hebben daar al eerder een paar keer rondgereden en toen viel ons ook al op hoe mooi daar het landschap was.