23 mei 2023

Foto’s voor de encyclopedie van de Zweedse Flora en Fauna

Onlangs verscheen een nieuw deel van de encyclopedie van de Zweedse Flora en Fauna: Mollusca: Pyramidellidae - Planorbidae (Blötdjur: Snyltsnäckor – Skivsnäckor, deel 21). Het is het tweede deel dat handelt over longslakken (Pulmonata). Het gaat daarbij om slakken die je in zee, meren en op land kunt vinden. 

Zo nu en dan word ik benaderd door buitenlandse universiteiten, auteurs en uitgeverijen voor foto’s van specifieke dieren voor een boek dat zij gaan uitgeven. Zo heb ik voor dit boek een paar foto’s van de Mosselslurper (Brachystomia scalaris) verkocht. Klik hier voor een blogbericht over dit slakje op mijn website.

Ik kende deze serie over de Zweedse flora en fauna nog niet en was blij verrast toen ik een exemplaar ontving van dit lijvige boekwerk. Het bleek 2,4 kg zwaar te zijn! Het boek is in het Zweeds, maar de determinatietabellen zijn ook in het Engels vertaald. Het is een prachtig boek met fraaie foto’s en afbeeldingen. Je moet wel serieus veel belangstelling voor deze groep mollusken hebben, want het kost € 123 (geen idee of dat inclusief verzendkosten is). Maar dan heb je dus ook wel een serieus boek in handen (of beter: op tafel). 

Klik hier voor de uitgever van en meer informatie over het boek.

Eén van mijn foto's die in het boek staan.
Geen opmerkingen: