11 mei 2023

Expositie bij Kunst- en Natuurroute Wemeldinge

Tijdens het Pinksterweekend van 27 t/m 29 mei exposeer ik mijn werk op de Kunst- en Natuurroute Wemeldinge. Op die dagen kun je van 13:00 tot 18:00 uur genieten van een groot aantal ‘natuurkunstwerken’. Ik exposeer in Wemeldinge samen met keramiste Jacqueline Geluk in de Dorpsstraat 87A.

Ik maak natuurkunst door zeedieren ‘los te halen’ van hun natuurlijke omgeving: ik leg ze vast op een zwarte achtergrond om hun prachtige kleuren en excentrieke vormen te benadrukken. Dat kan digitaal door de natuurlijke omgeving bij de dieren die ik onder water heb gefotografeerd te vervangen door een zwarte achtergrond. Maar hele kleine dieren zo fotograferen, lukt onder water niet goed. Daarom verzamel ik die dieren om ze thuis op een zwarte achtergrond te fotograferen. Het zijn allemaal foto's van levende dieren; na de fotografie krijgen de dieren hun vrijheid weer terug. Overigens is Wemeldinge toevallig één van de plaatsen waar ik regelmatig kom om zeedieren te zoeken en te fotograferen.

"De Kunst- en Natuurroute is een uniek evenement dat het beste van twee werelden combineert: kunst en natuur. Kunstenaars uit Wemeldinge exposeren in hun eigen atelier. Gastkunstenaars vinden een warm welkom bij diverse bewoners, die een deel van hun woning, schuur of tuin beschikbaar stellen. De locaties zijn op loop- en fietsafstand te bezoeken. Langs de route zijn bij diverse locaties mogelijkheden wat te eten of te drinken." 

Folders met daarin de deelnemers en route liggen klaar bij iedere locatie. Klik hier om de folder digitaal op te halen.

Datum: 27 t/m 29 mei van 13:00 tot 18:00 uur. 

Adres: Dorpsstraat 87A, Wemeldinge.

In Natura 12 - Zonnevis   foto op chromaluxe 60x40 cm


Geen opmerkingen: