20 maart 2024

Kom bijzondere zeedieren en zeewieren van Zeeland ontdekken in De Heemtuin!

Op 3 april geef ik een lezing over bijzondere zeedieren en zeewieren van Zeeland.

Uit het persbericht: Duiker, fotograaf en beeldend kunstenaar Mick Otten neemt je mee op ontdekkingstocht onder en boven water langs de dijken van Zeeland. Hij laat je allerlei zeedieren en zeewieren zien en vertelt daarover. Vaak bijzondere soorten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Om er een paar te noemen: Flamenco platworm, Snotolf, Weduweroos, Wakame, Gele wratspons, Zuiderzee schijfslak en Harige spookkreeft. Ze klinken allemaal erg exotisch en dat zijn ze vaak ook!

Mick duikt wekelijks in Nederland. Daarnaast is hij regelmatig aan de kust te vinden om onderaan de Zeeuwse dijken ‘stenen te keren’ en die gebieden te inventariseren. Duiken en stenen keren doet hij altijd met een camera bij de hand. Hij verzamelt ook zeedieren om die thuis in detail te fotograferen en daar natuurkunstwerken van te maken. Hij blogt over zeedieren en zijn foto’s zijn in allerlei boeken en tijdschriften en bij exposities te zien. 

Kom maar eens kennismaken met al die zeedieren en -wieren die je in Nederland kunt vinden!

De lezing wordt gehouden op woensdagavond 3 april 2024, aanvang 20:00 uur in De Heemtuin, Heemtuinpad 2 in Vlaardingen. De toegang is gratis.

2 opmerkingen:

salvage diver zei

Great input I think more ahs been achieved with protecting the environment.

salvage diver zei

Great images