21 mei 2021

Mick's Marine Life - een encyclopedie van zeefauna en zeeflora

Naar aanleiding van een aantal boeken en andere media waarin mijn foto's onlangs werden gepubliceerd, zoals de Veldgids Zeewieren, de Veldgids Schelpen en NatureToday-berichten, realiseerde ik mij dat ik het leeuwendeel van mijn foto's van zeedieren en zeewieren niet laat zien. En foto's maak je toch om ze te laten zien, al is het maar aan jezelf. Om die reden ben ik een nieuwe website begonnen: Mick's Marine Life

Het is een simpele encyclopedie geworden en je kunt hem goed gebruiken als mobiele gids om een soort of een bepaalde groep zeedieren of wieren op te zoeken.

Per soort heb ik een pagina gemaakt, waarin ik mijn mooiste of meer bijzondere foto's laat zien. Onder de foto's staat een korte tekst met vindplaats en datum en soms wat bijzonderheden. Het zijn niet altijd geweldig mooie plaatjes. Sommige foto's zijn meer van natuurhistorisch belang, omdat ze bijvoorbeeld een bepaald detail of gedrag laten zien of waar je ze kunt vinden.

Ik heb de soorten gegroepeerd, zoals bijvoorbeeld in de groep Wormen, Zeeanemonen etc. Die groepen vind je terug als pagina in de rechterkolom. 

Vergeet op de soortpagina's vooral niet de foto's aan te klikken voor een grotere weergave, want juist daarom werk ik ook digitaal: ik zie altijd graag grote plaatjes!

Geen opmerkingen: