16 juni 2021

ZOMERKLAAR?

Met ZOMERKLAAR? doe ik mee aan een expositie van de Maassluise Kunstenaars met als titel Kistjes: samen maar toch anders

Uit het persbericht: "In het Douanehuisje in Maassluis zijn van 12 juni t/m 27 juni de resultaten te zien van ons gezamenlijke project getiteld Kistjes: samen maar toch anders.

De afgelopen periode is voor de kunst- en cultuursector niet eenvoudig geweest. Om toch de creatieve geesten van ons - Maassluise Kunstenaars - op gang te houden, heeft de Stichting Maassluise Kunstenaars een aantal projecten bedacht die ons met elkaar en met de toekomstige toeschouwers verbindt. Dat maakt de contacten weer levendig! 

Het eerste project is dat wij een open houten kistje hebben gekregen van 40x40x15 cm. Elke kunstenaar mocht er ‘iets’ van maken. Bijna alle kunstenaars van onze groep zijn de uitdaging aangegaan. De resultaten van dit project zijn gedurende 3 weekenden van 12 t/m 27 juni in het Douanehuisje langs het Scheur te zien." 


Mijn bijdrage bestaat uit een fotoboek en een kistje met een gerooide Buxus. Ik maakte ZOMERKLAAR? met een knipoog naar Jacobse en Van Es, de alter ego’s van Kees van Kooten en Wim de Bie, die in 1979 woorden introduceerden als winterklaar maken, scheurgras en neutronenkorrels. De bij die sketch in onvervalst plat Haags accent uitgesproken zin "Is uw tuin al winterklaar gemaak?", is net zo iconisch. Klik HIER voor die sketch op Youtube.

Een paar voorbeelden van de foto's in het boek zie je in dit bericht. Voor de rest van het boek en de zeer creatieve kistjes van mijn collega's moet je echt even langskomen!

Adres: Douanehuisje Maassluis, Govert van Wijnkade 52, aan het Scheur/Nieuwe Waterweg.

Openingstijden: zaterdag en zondag 19 & 20, 26 & 27 juni van 14.00-17.00 uur. Zondag 27 juni ben ik zelf aanwezig.

Geen opmerkingen: