6 december 2021

De laatste cocons

Op mijn blog De Storm in Beweging heb ik een bericht geplaatst met beelden die ik maakte van een sessie van Butoh-kunstenaars John Giskes en Natasja de Lange: De laatste cocons. Klik op de titel hiervoor voor directe toegang.

Het is elke keer weer een evenement om met John 'gesamtkunst' te maken. Het is intensief fotograferen, want ik weet niet wat er gaat gebeuren en of de volgende seconde een beter, meer bijzonder beeld oplevert. Dat betekent dus ook veel foto's maken. De selectie is dan net zo lastig, want maak maar eens een keuze uit zoveel bijzondere foto's. 

De foto's zijn gemaakt in het atelier van John; hij was ook verantwoordelijk voor de uitstekende verlichting. Deze keer geen bijzondere kleuren; de nadruk ligt volledig op de vormen en de gezichtsuitdrukkingen. 

Over techniek schrijf ik bijna nooit, maar ik heb een goede aanleiding dat nu wel te doen. Hoewel ik tegenwoordig veel fotografeer met een Olympus OMD (o.a. bij de wekelijkse duiken), heb ik nu voor het eerst met een Canon R6 gewerkt, mijn eerste systeemcamera van Canon. Een waar 'ISO-kanon', want instelbaar tot 204.800 ISO! Dat is mij erg goed bevallen. Niet alleen werkte de autofocus beduidend beter dan die van mijn vorige Canon camera's, was de zoeker veel fijner werken, maar was vooral de beeldkwaliteit bij hogere ISO-waarden - van 5.000 tot 16.000 - veruit superieur. Ideaal als je alleen gebruik maakt van de bestaande verlichting! Met mijn vorige Canon's was 5.000 echt wel het maximum.

Binnenkort volgt een bericht over de tweede sessie.

Geen opmerkingen: